Je hebt zelf misschien ook een hoop designer kleding in huis. Het is altijd leuk om iets te kopen als je het mooi vindt. Is designer dan een must of maakt het niet uit of dat ene leuke shirtje een merk heeft of niet? Die vraag wil ik al een tijdje behandelen hier op de byzaak, want tijden veranderen en het zou zomaar kunnen dat mensen het belangrijker vinden. Ben jij een fan van designer items of maakt het je niet echt uit? Ik ben voor je gaan uitzoeken wat de meerderheid van de mensen in Nederland vindt.

Steeds meer merken

Als je rond kijkt op straat zie je steeds meer bekende logo´s en namen op de kleding, schoenen en tassen van mensen. Vooral onder de jongeren blijken merken veel gedragen te worden. Waar het vroeger nog zelden voorkwam dat je iemand met een Philipp Plein shirt of schoenen zag is dat nu normaal. Datzelfde geldt voor andere (redelijk dure) merken. De vraag blijft alleen waar dat vandaan komt. Als iets in de mode is zien we veel mensen binnen korte tijd met dezelfde spullen. Hier gaat het alleen niet om precies dezelfde spullen, maar echt een soort liefde voor alle merken.

Een logische verklaring?

Het gebruik van sociale media en het nemen van een kijkje in andermans leven kan er voor zorgen dat mensen het gevoel krijgen achter te blijven. Waar je eerst alleen naar de levens van bekenden keek, zien we nu alles en iedereen. Mensen met veel volgers dragen vaak merkkleding, hebben duurdere auto’s en eten bij de meest fancy plekken. Deze mensen beïnvloeden de mensen een hoop sociale media gebruikers en zorgen ervoor dat mensen zich bijna gedwongen voelen om ook merken te dragen. Er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die uit zichzelf al van merken houden.

 Top of mind

Dat wat er als eerst in je hoofd opkomt als er over designers wordt gesproken is de top of mind awareness. Bij mij is dat Philipp Plein, omdat het merk heel uitgesproken en uniek is naar mijn mening. Ik kan er nog veel meer noemen, maar dit is een van mijn lievelingsmerken. Dat komt niet door de ‘merkenhype’ die nu lijkt te ontstaan, maar door mijn kledingvoorkeuren. Wat vind jij van het feit dat merken steeds meer een rol zijn gaan spelen? Is designerkleding van bijvoorbeeld Philipp Plein bijzaak?En welke merken zijn jouw favoriet? Laat het mij weten, want ik ben benieuwd hoe anderen hier over denken.