Is het tijd voor een paar dagen weg? Of ben je nu al bezig met het plannen van je vakantie in de zomer, of juist in het najaar als er op je favoriete plekken wat minder toeristen zijn? Waar je ook naartoe wil en wanneer, van de stralende zon tot een prachtig Winterberg hotel, er zijn enorm veel goede last minute deals. Maar hoe vogel je nu de beste bestemming uit voor jou en je eventuele reisgenoten? En hoe plan je überhaupt de beste vakantie? Lees gauw mee voor alles over alle tips & tricks voor de vakantie van je leven. 

 

Ontspan jij al?

 

Hoe ontspan jij eigenlijk? Dat is dé vraag die we onszelf moeten stellen als het op vakantieplanning aankomt. Iedereen ontspant namelijk anders, en een vakantie is bedoeld om even weg te zijn van de stress van het gewone leven, zowel voor jezelf als voor de mensen om je heen. Dus, hoe ontspan jij van al het gewone? Ga je graag de natuur in, met als enige gezelschap de stilte en de dierengeluiden s’ nachts buiten je tent? Of wil je juist het liefst nieuwe culturen en steden ontdekken, heerlijk eten en s’ avonds het nachtleven in duiken? Ga je naar de zon, of kan je juist niet tegen hitte en zie je het liefst alle dagen sneeuw? Het is belangrijk om jezelf te leren kennen voordat je een vakantie plant. Zo weet je precies wat je wil, waar je naartoe zou willen gaan, én met wie!

 

De waar & de wie 

 

Nu je weet hoe je graag op vakantie gaat, is het zaak om erachter te komen waar de reis naartoe gaat, en met wie. Die eerste vraag zou redelijk makkelijk te beantwoorden moeten zijn; kijk naar je vakantie -en ontspanningsbehoeftes en ga vanuit daar verder. Als je dus de natuur in wil verdwijnen, zoek je een gebied en/of een Winterberg hotel dicht bij een prachtig wandelgebied, etc. De volgende vraag is ook eentje om goed over na te denken; met wie wil je op vakantie? Wil je juist met mensen die precies dezelfde behoeftes hebben als jij, zodat er samen gewandeld en/of gefeest kan worden? Of wil je juist liever ieder jullie eigen ding doen en s’ avonds samenkomen voor een heerlijk diner? Weten wat voor vakantie je wil is dé truc. 

 

Nu je weet wat voor vakantie je wil, met wie en waar, staat niks je meer in de weg. Fijne vakantie!