Een verhuizing, ook met je bedrijf heeft altijd meer voeten in aarde dan je zou denken. Want je kan leuk alles hebben ingepakt, maar dan ben je nog niet over naar je nieuwe locatie. Je zult daar nog het een en ander voor moeten regelen. Een verhuislift huren bijvoorbeeld. Want als je naar een bovenverdieping gaat, dan kan het wel eens heel zwaar worden om alles de trap op te moeten tillen. Het huren van een verhuislift zorgt er voor dat je spullen veilig boven komen, zonder dat het je al te veel moeite kost.
Verhuislift huren

Maar voor je kunt gaan verhuizen moet er nog veel meer

Het is bijvoorbeeld altijd verstandig om eens flink te gaan opruimen voor je verhuizing begint. Zo zorg je ervoor dat je alleen die spullen meeneemt die je echt nodig hebt. Ook is dit het moment om je archief te digitaliseren. Alle oude papieren kunnen dan weg en dat scheelt veel tijd met inpakken. Als je dan gaat inpakken is het ook hier handig om daar van te voren even goed over na te denken. Welke spullen heb je direct nodig? Wat kan wel even wachten? Zorg altijd voor stevige verhuisdozen en laad deze niet te vol. Je wilt ze immers nog kunnen tillen.

Begin bij de basis

Dus zorg dat eerst de kasten naar de nieuwe locatie gaan. Leeg. Dan kun je daarna de dozen met de inhoud sturen. Zo kan alles direct worden opgeruimd op de juiste plek en kun jij het overzicht houden. Dat scheelt veel stress. En je kunt zodra alles over is direct weer aan het werk. Natuurlijk heb je er voor de grote verhuisdag al voor gezorgd dat je alles geschilderd en gestoffeerd hebt. Je komt dan dus in een compleet frisse en schone en nette ruimte. Dat is motivatie genoeg!

Hou de mensen tevreden

Kijk, zo’n verhuizing doe je niet even in je eentje. Daar heb je hulp bij nodig. Als je personeel in dienst hebt, dan is die hulp natuurlijk vrij snel gevonden. Maar ook je eigen personeel wil je natuurlijk tevreden houden. Zorg dus voor een goede lunch en geef ze de tijd om even te zitten tussendoor. Zorg dat er behalve koffie en thee ook frisdrank beschikbaar is. Verhuizen is dorstig werk. En zorg bovenal dat de mensen weten dat je blij met ze bent. En dat ze trots op zichzelf kunnen zijn. Want jouw nieuwe werkplek is ook hun nieuwe werkplek.