Na een flink ongeluk kun je langdurig last hebben van klachten. Klachten die na een ongeluk ontstaan door het toedoen van een ander noem je letselschade. Bij letselschade is er sprake van lichamelijke en/of psychische klachten. Wanneer er sprake is van letselschade, is het prettig als deze kortdurende of langdurige klachten geen financiële gevolgen hebben. Een letselschade advocaat kan ervoor zorgen dat alle gemaakte kosten door letselschade, financieel gecompenseerd worden. 

Wat valt onder letselschade?

Van letselschade is dus sprake wanneer je klachten ervaart die door toedoen van iemand anders zijn ontstaan. Een actie van iemand anders kan een ongeluk veroorzaken waarbij jij betrokken bent, denk hierbij aan een verkeersongeval. Wanneer iemand een foute manoeuvre maakt waardoor een ongeluk veroorzaakt wordt die bij jou klachten heeft veroorzaakt, is dit letselschade. Letselschade kan ook ontstaan door andere ongelukken op straat of bijvoorbeeld op je werk. 

Letselschade advocaat in Alkmaar of een letselschade advocaat in Rotterdam

Wanneer je klachten hebt die ontstaan zijn door toedoen van iemand anders, kun je aanspraak maken op financiële compensatie. Dit kun je doen met behulp van een letselschadeadvocaat. Een letselschade advocaat in Alkmaar of een letselschade advocaat in Rotterdam kan je hiermee helpen. Wanneer je aanspraak wilt maken op compensatie is veel papierwerk noodzakelijk. Veel gegevens worden verzameld en over en weer wordt met de tegenpartij besproken aan welke compensatie voldaan moet worden. Dit kan een letselschade advocaat in Alkmaar, letselschade advocaat in Rotterdam of andere letselschade advocaat voor je regelen.

Welke vergoedingen kan ik aanvragen?

Letselschade betreft kosten die gemaakt zijn om de klachten te behandelen. Ook kosten die je hebt omdat je niet of minder kan werken vallen onder de kosten die je vergoed kan krijgen. Met behulp van een letselschade advocaat gaat alle documentatie die nodig is om de kosten vergoed te krijgen naar de tegenpartij. De letselschade advocaat in Alkmaar of letselschade advocaat in Rotterdam verzameld namens jou alle documentatie van de (arbo)arts, paramedici, hulpmiddelen en andere partijen. 

Samenwerken met een letselschadeadvocaat

Als je een letselschadeadvocaat hebt dan hoef je zelf niks meer te doen. Als je naar het ziekenhuis gaat, naar een tandarts of een fysiotherapeut, dan kun je aangeven dat je dossier doorgestuurd moet worden. Je krijgt een brief van je letselschade advocaat mee. De paramedici of medici zorgen dan dat de gegevens verstrekt worden. In samenwerking met een letselschade advocaat zorgen de betreffende behandelende partijen ervoor dat alles gedocumenteerd wordt. Hierdoor hoef je zelf niks te doen. Kies voor een letselschade advocaat zodat je niet meer werk dan nodig hebt en aanspraak kunt maken op vergoedingen.