We zitten in een periode van economische groei. Daarnaast hebben we te maken met snelle technologische ontwikkelingen. Als je zelf een bedrijf hebt is het een behoorlijke uitdaging om de groeikansen te benutten en mee te ontwikkelen met de technologische ontwikkelingen die er zijn. Het één gaat trouwens ook vaak samen met het andere. Een manier om met je bedrijf flexibeler in te spelen op de snel veranderende omstandigheden is door IT outsourcing. Een deel of je volledige IT geef je dan uit handen aan een professionele IT partij die ook het beheer voor je doen. Je hoeft dit dan niet meer binnen je bedrijf te organiseren en dat kan een hoop voordelen opleveren.

IT outsourcing wat wel en wat niet?

Het is niet altijd zo dat het beheer van Je volledig IT omgeving bij een andere partij ligt bij IT outsourcing. Vaak besteedt een bedrijf delen van zijn IT uit. Denk bijvoorbeeld aan het werkplek beheer. Bij deze vorm van IT outsourcing ligt het beheer van de werkplekken bij een IT partij. Ze zorgen dat de applicaties en software die nodig is beschikbaar is voor de medewerkers. Daarnaast kunnen ze ook regelen dat je bijvoorbeeld thuis kan werken door zaken onder andere in de cloud te regelen. Doordat de service ook vaak uitbesteed is scheelt het je ook een behoorlijk stuk romplslomp. Als zaken niet werken dan kan de medewerker bij het IT bedrijf terecht waar het werkplek beheer is ondergebracht. Zij beantwoorden dan de vragen en kunnen ook zorgen dat de werkplek uiteindelijk weer goed werkt. De kwetsbaarheid die er wellicht was binnen je eigen bedrijf is ook verdwenen doordat het IT bedrijf als het goed is meer medewerkers heeft die over deze expertise beschikken. Als je het in huis geregeld hebt dan ligt deze expertise bij één of twee mensen en dat maakt het kwetsbaar.

Voordelen van IT outsourcing

Een aantal voordelen hebben we al benoemd. Je bedrijf wordt flexibeler doordat een IT partij in sneller tempo IT zaken voor je kan regelen. Ook kan een IT partij makkelijker inspelen op de snelle IT ontwikkelingen die er zijn. Zo is je IT nooit veranderd en kan je beter inspelen op de behoefte die er binnen je markt is. Vaak ben je ook goedkoper uit doordat je niet zelf hoeft te investeren in deze nieuwe IT ontwikkelingen en je de expertise ook niet bij de medewerkers hoeft te hebben. Dus IT outsourcing als best al snel interessant om te doen.