Er zijn een aantal merken die het wereldwijd enorm goed doen. Denk bijvoorbeeld aan Hugo Boss en Adidas. Een merk die zeker een plekje verdient op die elitaire lijst van internationaal bekende kledingmerken is toch wel echt Vans. Het bedrijf dat in 1966 door twee broers en een paar vrienden opgericht was, is inmiddels wereldwijd bekend. Wanneer je over Vans praat, kan je niet om het feit heen dat ze ontzettend toffe producten maken. Dat is voor iedereen die een beetje fan van mode is zeker geen bijzaak. Daarom zetten we vandaag Vans in het het zonnetje en lichten we de tofste producten van merk uit. Allemaal speciaal voor jou!

De geschiedenis in een notendop

Voordat we in de diverse indrukwekkende collecties duiken van Vans, vermelden we eerst even de geschiedenis in het kort. Zoals eerder gezegd is Vans in 1966 opgericht door twee broers en een paar vrienden. Paul van Doren, James van Doren en Serge D’Elia en Gordon C Lee bundelden hun creativiteit en startte de winkel The Van Doren Rubber Company. Dit groeide later uit tot hoe wij Vans vandaag de dag kennen: het grootste skate merk verkrijgbaar. Een merk dat begon voor een specifieke subcultuur en ondertussen door iedereen gedragen kan worden. Hoe tof is dat?

Old Skool Vans schoenen

Niet alleen het merk zelf en de geschiedenis is erg interessant, de producten van dit mega grote skate merk zijn tevens net zo indrukwekkend. Neem bijvoorbeeld de iconische Old Skool Vans schoenen. Al in 1977 kwam het skate merk met hun eerste paar Old Skools. Ondertussen zijn deze schoenen een begrip in de modewereld. Bovendien kan je altijd erg makkelijk een echt paar Old Skool schoenen herkennen door de inmiddels iconische Side-streep van dit skate merk. Wist je trouwens dat die streep helemaal niet zo opzettelijk was ontworpen? Het was gewoon een willekeurig ontwerp van Paul van Doren.

Nog meer toffe producten

Uiteraard zijn de Old Skool schoenen niet de enige toffe producten. Denk bijvoorbeeld aan de Vans Authentic Sneakers. Deze klassiekers kunnen eigenlijk niet ontbreken in je garderobe wanneer je een beetje skater bent. Ook als je geen skater bent, zijn deze sneakers nog steeds een ontzettend tof product om te bezitten. Uiteraard verkoopt Vans tegenwoordig zoveel meer dan alleen goede, comfortabele sneakers. Voor hoodies, shirts en zelfs sokken ben je bij dit skate merk ook aan het juiste adres. Dus neem de tijd en verdiep je een keertje in de toffe collecties van dit merk!