Voeding, het is altijd al een groot probleem geweest bij mij. Ik vind eten niet erg bijzonder en alles wat groen is of er gezond uitziet trekt mij totaal niet. Daarom eindig ik vaak met de makkelijke variant. Al is het heel erg slecht uiteraard. Het gekke is wel dat ik ook alles kan eten en geen gram aan kom. Dus ik zie ook geen reden om mijn leefstijl aan te passen. Het enige wat mij wel opvalt is dat ik soms weinig energie heb en ik moeilijk uit bed kom. 

Fitgirl en vetzak

Veel vriendinnen van mij zijn vooral druk bezig met het gezonde leven. Zij sporten het liefste 7 dagen in de week en alles wat een beetje hip is aan gezond eten moeten zij proberen. Woorden zoals granola of quinoa maken bij mij al een gevoel van verbazing los. Ik heb daar eigenlijk nooit behoefte aan gehad. Toen ik vertelde aan een “fitgirl” dat ik maar lastig uit bed kom en ik soms weinig energie heb, vertelde ze mij dat het kan zijn door vitaminegebrek. Ik moest dan ook voedingssupplementen slikken om het vitaminetekort aan te vullen, nadat ik dit had overlegd met mijn huisarts. Het enige probleem is dan wel dat ik maar heel erg slecht pillen kan slikken.

Overstag gaan

Toch besloot ik een aantal weken na het gesprek dat ik maar eens wat meer moest gaan letten op mijn voeding en beweging. Ik besloot mijn vriendin te raadplegen. Zij stelde een compleet schema op wat ik moest doen in de sportschool en ik kreeg een weekmenu mee. Vooral vis en eiwitten schijnen belangrijk te zijn. Met de complete lijst ging ik naar de supermarkt en schrok me rot wat ik moest afrekenen. Gezond eten is gewoon heel erg duur, blijkt. Ik had de voedingssupplementen via het internet besteld, degene die mijn vriendin had aangeraden. Alles was in huis voor een gezond leven, dus daar ging ik.

De eerste week overleefd

Het voelde in het begin echt letterlijk als overleven. Alle gezonde, vaak niet te eten, maaltijden kwamen inmiddels al mijn neusgaten uit. De behoefte aan chocola en chips werd alleen maar groter kan ik je vertellen. Toch merkte ik aan het einde van de week dat ik meer energie kreeg. De voedingssupplementen slikken ging steeds beter en op de 6e dag was een appeltje voor de dorst toch wel lekker. Al ben ik in de toekomst niet van plan om 7 dagen in de week zo gezond te leven, het is wel een goede basis die ik graag aan wil houden.