Bij het kiezen van een laptop komen er veel aspecten kijken om mee te nemen in de eindoverweging. In dit artikel zetten de belangrijkste tips voor je op een rij!

Hoe een laptop computer te kopen. Als je op zoek bent naar meer draagbare rekenkracht, zal deze gids jou helpen om jouw innerlijke nerd te vinden terwijl je aan het winkelen bent voor de juiste notebook die past binnen jouw levensstijl. Je hebt tijd, geduld en enige elementaire computerkennis nodig voor het maken van de juiste beslissing.

Tip 1. Neem de tijd

Neem de tijd om jouw wensen en behoeften te identificeren om jouw zoekopdracht te verfijnen en duidelijk te maken voor jezelf wat je zoekt. Maak voor elk een aparte lijst om te helpen het budget op peil te houden – als de kosten te hoog zijn, verwijder functies uit jouw wensenlijst om het naar een meer praktische prijs te brengen.

Tip 2. Bepaal jouw schermgrootte

Een 14- of 15-inch scherm is standaard voor laptops. Een groter 17- of 19-inch scherm kan de meeste desktopcomputers vervangen. Een kleinere 7- of 10-inch netbook is meer reisvriendelijk. Kleinere notebooks hebben meestal kleinere hoeveelheden geheugen en missen vaak de nieuwste toeters en bellen in ruil voor draagbaarheid.

Tip 3. Overweeg een scherm met hoge of lage resolutie

Resolutie, gemeten in pixels, bepaalt wat je kunt zien en wat er allemaal wel of niet op het scherm past. Een hogere resolutie biedt duidelijkere afbeeldingen maar een kleinere standaardtekstgrootte.

Tip 4. Kijk naar de levensduur van de batterij

Kijk naar de levensduur van de batterij voor elk van jouw keuzes. Hoe krachtiger de computer, hoe sneller hij een batterij opeet – maar terwijl hij zwak is blijft de laptop langer aan, zodat je later meer kunt zien. Overweeg te investeren in een grotere vervangende batterij, vooral als je constant bezig bent en in beweging bent.

Tip 5. Let op de CPU

Een krachtige CPU versnelt de bewerkingen en stelt jou in staat om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Alles boven 2 Gigahertz is geschikt voor algemeen gebruik.

Tip 6. Harde schijf

Kies een harde schijf van minimaal 250 gigabyte, vooral als je veel muziek of films downloadt.

Tip 7. Vergelijk laptops online

Kijk rond of ga online om de beste deals te vinden, zoals bijvoorbeeld voor de kwalitatief uitstekende Asus laptop. Als je kunt wachten, moet je jouw aankoop rond de tijd naar school of na Kerstmis plannen om het beste waar voor je geld te krijgen. Dit was de laatste tip, we hopen dat je hiermee verder komt voor het doen van de beste aankoop!