Als je laminaat hebt aangeschaft, dan ben je er bijna. Het moet alleen nog even gelegd worden. Ga je dat zelf doen? Of ga je het laminaat laten leggen door een echte vakman of -vrouw? De prijs laminaat leggen kan je nog wel eens tegenhouden. Zeker wanneer je je laminaat in een winkel hebt gekocht, kan het zijn dat de prijs laminaat leggen je tegenvalt als je dat door de winkel laat doen. Maar kijk eens online naar prijs laminaat leggen. Ik weet (bijna) zeker dat je aangenaam verrast zult zijn. De prijs laminaat leggen ligt niet vast, maar online vind je alvast wat richtlijnen. Zo kun je ongeveer inschatten wat het je gaat kosten om je laminaat te laten leggen.
Prijs laminaat leggen

Prijs laminaat leggen afhankelijk van diverse factoren

Er is geen vaste “prijs laminaat leggen” te vinden, omdat het leggen en de kosten afhankelijk zijn van diverse factoren. Wil je bijvoorbeeld dat de legger ook de ondervloer regelt? Wat is de oppervlakte van het te leggen laminaat? Zijn er veel vreemde hoekjes waar het laminaat gelegd moet worden? Moet het laminaat in een bepaald patroon gelegd worden? Allemaal zaken om rekening mee te houden als je een offerte gaat aanvragen.

Prijs laminaat leggen is geen bijzaak

Je kunt er rekening mee houden dat de prijs laminaat leggen een flinke hap uit je budget zal nemen. Maar dat is het dubbel en dwars waard. Je wilt immers dat de vloer in één keer perfect komt te liggen. Met plinten en al. Zie dat zelf maar eens voor elkaar te krijgen. Laminaat leggen an sich is niet zo moeilijk, maar de afwerking kost veel tijd en blijft vaak liggen. Hoeveel van jullie hebben nog plinten achter de bank liggen? En hoe lang liggen die plinten er al? Je antwoord is waarschijnlijk dat je ooit goed begonnen bent, maar nu je er eenmaal woont het gewoon teveel gedoe is om de plinten alsnog te leggen.

Prijs laminaat leggen hangt ook van de legger af

En van de regio waarin het laminaat gelegd moet worden. De prijs laminaat leggen zal in gebieden met veel vloerenexperts lager zijn dan in een gebied waar bijna niemand laminaat kan leggen. Vraag dus verschillende offertes bij diverse bedrijven op. Zo kun je rustig kiezen welke legger het best bij jouw klus past. Dat hoeft echt niet altijd de goedkoopste te zijn. Kijk ook vooral naar ervaring en kwaliteit.