Laat de auto staan en gebruik de fiets. Dat is advies wat je tegenwoordig steeds meer hoort. Het is goed voor het milieu, goed voor de gezondheid, een stuk goedkoper en het zal ongetwijfeld nog meer voordelen met zich meebrengen. Je hebt in ieder geval keuze genoeg als het aankomt op een stadsfiets. Zo zijn er sportieve stadsfietsen om snel tussen al het verkeer door te fietsen of stevige stadsfietsen zonder versnellingen die een stuk robuuster is, maar minder flexibel. Wist je trouwens dat onze premier Mark Rutte ook op een stadsfiets fietst?

De stadsfiets voor heren

De stadsfiets heren staat bekend om de extra stevigheid door de horizontale framebuis. Je hebt deze stadsfietsen in kleine en grote formaten, zodat er voor elke type man wel een geschikt model te koop is. Kies een stadsfiets zonder versnellingen voor robuustheid. Deze hebben weinig onderhoud nodig en zijn er vanaf drie versnellingen. Daarnaast hebben deze stadsfietsen voor heren in tegenstelling tot sportieve stadsfietsen een gesloten kettingkast en stevige bagagedrager. Als je van snelheid houdt en geen langzame piet bent kies dan voor een sportieve stadsfiets met meerdere versnellingen en open kettingkast.

De sportieve stadsfiets voor heren

Bij een sportieve stadsfiets zit je, in tegenstelling tot een normale stadsfiets, iets meer voorover gebogen. Daarnaast heb je meer keuze wat betreft de versnellingen met een derailleur. Een derailleur is een onderdeel van de fiets dat uitgerust is met de versnellingen. Let wel op dat je met een sportieve heren stadsfiets een open kettingkast hebt. Dat zorgt ervoor dat je het meer en beter moet onderhouden. Voor een echte sportieve fietsliefhebber zou dat onderhoud geen probleem moeten zijn. Tevens is een sportieve stadsfiets heel licht. Ideaal om te tillen en te verplaatsen.

Op welke fiets fietst Mark Rutte?

De beelden kunnen je niet zijn ontgaan van een fietsende Mark Rutte naar zijn werk. Hij fietst liever naar zijn werk dan dat hij met de auto gaat. Welke premier of president zie je dat nu doen? Er is dan ook veel vraag naar de fiets waar Rutte op fietst. Maar om welke fiets gaat het hier precies? Het is de Koga F3. De fabrikant Koga produceert zijn fietsen met de hand vanuit het Friese Heerenveen en is een merk dat lang bestaat en garant staat voor kwaliteit. De Koga F3 is een sportieve stadsfiets, erg licht en met een goede wendbaarheid. Je hebt verschillende soorten modellen in deze serie en er is voor ieder wat wils. Van een gewone traditionele fietsketting tot een belt drive en van acht tot dertig versnellingen. Daarnaast zijn de fietsen in deze serie uitgerust met hydraulische schijfremmen, zodat je zelfs met regen veilig tot stilstand komt. De modellen zijn geschikt voor korte, maar ook lange afstanden.